Art Partout

In september 2000 startte Tomas Nagy ‘Art Partout’ met zes cursisten in een kantoortje van zijn toenmalig reclamebureau in Deventer. Als actief schilder volgde Nagy opleidingen fijnschilderen bij verschillende kunstenaars o.a. in Antwerpen en voor een groot deel als autodidact. Hij heeft een lesprogramma samengesteld in de traditie van de oude meesters.

Het concept sloeg goed aan want het jaar er op was het aantal cursisten al verdubbeld. Voor veel mensen was het een vernieuwing dat je al na enkele lessen zo’n mooi resultaat kon boeken. Dit had vooral te maken met de klassikale aanpak en het uitgebalanceerde didactische lesprogramma.

De academie is gevestigd vlakbij de invalswegen (A-1) van Deventer, makkelijk bereikbaar met auto of openbaar vervoer. Naast de ruime en lichte lokalen biedt de academie de faciliteiten voor een aangenaam verblijf tijdens de lessen. Art Partout is met ruim 700 cursisten en veertien gekwalificeerde docenten en kunstenaars als gastdocent, inmiddels uitgegroeid tot de grootste particuliere schilderacademie van Nederland.

Door de landelijke vraag heeft de academie een dependance geopend in Ede, Elst, Emmen, Enschede, Lelystad en Utrecht, waar evenals in Deventer de driejarige opleiding wordt aangeboden.

Doelstelling:
‘De doelstelling van Art Partout is om jong en oud kennis te laten maken met realistisch schilderen en tekenen in de traditie van de oude meesters, gebruikmakend van moderne mogelijkheden’.

Art Partout 20 jaar
Art Partout bestaat dit jaar 20 jaar. Helaas gaan een aantal feestelijkheden zoals de tentoonstelling van werk van cursisten niet door. Maar wanneer de corona crisis voorbij is, dan halen we dit volgend jaar weer in.