Art Partout

Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst

In september 2000 startte Tomas Nagy ‘Art Partout’ met zes cursisten in een kantoortje van zijn toenmalig reclamebureau in Deventer. Als actief schilder volgde Nagy opleidingen fijnschilderen bij verschillende kunstenaars o.a. in Antwerpen en voor een groot deel als autodidact. Hij heeft een lesprogramma samengesteld in de traditie van de oude meesters.

Het concept sloeg goed aan, want het jaar erop was het aantal cursisten al verdubbeld. Voor veel mensen was het een vernieuwing dat je al na enkele lessen zo’n mooi resultaat kon boeken. Dit had vooral te maken met de klassikale aanpak en het uitgebalanceerde didactische lesprogramma.

De hoofdlocatie van de academie is gevestigd in Deventer, vlakbij de invalswegen (A1) en is makkelijk bereikbaar met auto (gratis parkeergelegenheid) of openbaar vervoer. Op deze locatie heeft Art Partout de beschikking over een aantal ruime en lichte lokalen.

Art Partout is met ruim 900 cursisten en ruim 20 gekwalificeerde docenten en kunstenaars als gastdocent, inmiddels uitgegroeid tot de grootste particuliere schilderacademie van Nederland.

Door de landelijke vraag heeft de academie een dependance geopend in Ede, Elst, Emmen, Enschede, Lelystad en Utrecht, waar net als in Deventer de driejarige opleiding wordt aangeboden.

Doelstelling:
‘De doelstelling van Art Partout is om jong en oud kennis te laten maken met realistisch schilderen en tekenen in de traditie van de oude meesters, gebruikmakend van moderne mogelijkheden’.

Art Partout 20 jaar
Art Partout bestaat dit jaar 20 jaar. Helaas gaan een aantal feestelijkheden zoals de tentoonstelling van werk van cursisten niet door. Maar wanneer de corona crisis voorbij is, dan halen we dit volgend jaar weer in.