Specialisaties

In het derde jaar worden veel verschillende onderwerpen behandeld, bedoeld om een cursist breed te laten oriënteren. Na het afronden van de driejarige opleiding is er de mogelijkheid om zich te specialiseren op een zestal disciplines uit de schilderkunst.

De specialisaties zijn:
– dieren schilderen
– landschap schilderen
– stilleven schilderen
– magisch realisme
– hyperrealisme
– portretschilderen.

Een specialisatiejaar kent drie varianten:
– wekelijks dagdeel
   30 lessen van 2,5 uur
– om de 14 dagen
   18 lessen van 4 uur
– maandelijks
   10 hele dagen 
   (vrijdag of zaterdag)

Oriëntatiejaar specialisaties
Voor cursisten die nog niet weten waarin zij zich willen specialiseren is er een oriëntatiejaar specialisaties van 10 hele dagen, 1 keer in de maand.

—————————–
Inschrijven voor een specialisatie

—————————–
Terug

 
Stilleven schilderen

Belangrijke onderdelen zijn o.a. optisch kleur mengen, compositie opzetten, het uitlichten van een compositie. Er wordt gekeken naar moderne en oude meesters en gewerkt met toonwaarden, het belang van vorm en subtiel kleur gebruik. U leert welke elementen u weglaat, toevoegt en waarom. Naast het schilderen van een eigen compositie is ook één ‘alla prima’ oefening onderdeel van de opleiding. U leert kijken naar de mogelijkheden om het stilleven sterker in beeld te brengen door weglatingen, toevoegingen, contrast verhogen of minderen. U leert diverse penseeltechnieken om het schilderen van stofuitdrukking, van fijnschilderen tot impressionistisch, onder de knie te krijgen. 


.
 
Hyperrealisme

Een schilderthema dat in de jaren ’60 ontstond als antwoord op de abstractie. Een belangrijke vorm binnen het hyperrealisme is het exact naschilderen van een foto als vastlegging van een moment in het dagelijks leven. Megarealisme is een vorm waarbij onderwerpen sterk uitvergroot tot in detail worden nageschilderd. Een specialisatie voor de echte fijnschilder dus!


.

 
Landschapschilderen

De specialisatie landschapschilderen geeft u veel klassieke en moderne middelen om landschappen te schilderen. Naast het opzetten van een landschap wordt ook aandacht geschonken aan de ontwikkeling van uw persoonlijke stijl.

Een specialisatie is te volgen: wekelijks een dagdeel van 2, 5 uur of om de 14 dagen dagdeel van 4 uur. Of als maandopleiding op een vrijdag of zaterdag.


.
 
Dieren schilderen

U maakt kennis met nieuwe technieken en penseelgebruik die specifiek van belang zijn voor het schilderen van vachten en veren. Deze specialisatie biedt u veel vaardigheden om dierportretten te schilderen.

Een specialisatie is te volgen als dagdeelopleiding wekelijks 2, 5 uur of een dagdeel om de 14 dagen van 4 uur. Of als maandopleiding op een vrijdag of zaterdag.

 
Magisch realisme

Een magisch realistisch schilderij vraagt een zodanige weergave zodat de ‘illusie’ een werkelijkheid zou kunnen zijn. Een geloofwaardige andere werkelijkheid waarvan je kunt zeggen; ‘ ….. het zou zo maar kunnen”.

Onderdeel in de lessen is het ontwikkelen van creativiteit. Deze specialisatie is dan ook heel geschikt voor de creatieve denker!

Een specialisatie is te volgen: wekelijks een dagdeel van 2,5 uur of om de 14 dagen een dagdeel van 4 uur. Of als maandopleiding op een vrijdag of zaterdag.


.
 
Portret schilderen

Een gelijkend portret met de juiste uitdrukking vraagt veel studie en ervaring, de basis hiervoor wordt in deze specialisatie  gelegd. U kunt op verschillende wijze een portret schilderen, door gevarieerde penseelvoeringen kunt u het karakter van het model verzachten of versterken. Deze verschillende technieken krijgen ruimschoots aandacht.

Een specialisatie is te volgen: wekelijks een dagdeel van 2,5 uur of om de 14 dagen een dagdeel van 4 uur. Of als maandopleiding op een vrijdag of zaterdag.