Tekenen

Vaak zeggen mensen dat ze niet kunnen tekenen. Vaak berust dat op een overtuiging doordat men het nooit aan de basis heeft aangeleerd. Evenals schilderen kan iedereen leren tekenen. Ook hiervoor is de beste methode om eenvoudig te beginnen, bijvoorbeeld door eerst de basisvormen zoals de kubus, kegel, bol en piramide goed in perspectief neer te zetten. Daarna volgen ingewikkelder opstellingen zoals stillevens, landschappen, planten, anatomie van mens en dier en uiteindelijk portretten.

Ook deze opleiding is opgezet zoals men dat in de klassieke academies gewend was. Hierbij komen alle belangrijke aspecten aan de orde, zoals leren waarnemen, meten, vlakverdeling, composities, textuur, verschillende soorten perspectief, draperieën, verkortingen, enz. Er wordt gewerkt met verschillende soorten materiaal, zoals houtkool, conté, pastel, grafietpotloden, tekenpen, stiften en inkt.

………………………………….

Om goed te leren schilderen is tekenvaardigheid wel een pré, maar niet per se noodzakelijk. Het draagt wel bij aan een beter resultaat.


.

 

Lesrooster
Tekenen
Dagdeelopleiding:
Duur: wekelijks
Lesduur: 2,5 uur
Aantal: 30 lessen
———————————
Maandopleiding:
Duur: maandelijks
Lestijd: 9.30-16.30 u.
Aantal: 10 dagen
———————————