Tekenen

Veel mensen hoor je zeggen dat ze niet kunnen tekenen, maar dat berust vaak op een overtuiging doordat men het nooit aan de basis heeft aangeleerd. Evenals schilderen kan ook iedereen leren tekenen. Maar ook hiervoor geldt dat de beste methode is om eenvoudig te beginnen met bijvoorbeeld goed leren arceren en de basisvormen zoals de kubus, kegel, bol en piramide goed in perspectief en de juiste loonwaarden neer te zetten. Daarna volgen wat ingewikkelde opstellingen zoals stillevens, landschappen, planten, anatomie van mens en dier en uiteindelijk portretten.

Ook deze opleiding is opgezet zoals men dat in de klassieke academies gewend was. Hierbij komen alle belangrijke aspecten aan de orde, zoals leren waarnemen, meten, vlakverdeling, composities, textuur, verschillende soorten perspectief, draperieën, verkortingen, enz. Er wordt gewerkt met verschillende soorten materiaal, zoals houtkool, conté, pastel, grafietpotloden, tekenpen, stiften en inkt.

………………………………….

“Om goed te leren schilderen is tekenvaardigheid wel een pré, maar niet per sé noodzakelijk. Het draagt wel bij aan een beter resultaat”.


.

 

Lesrooster
Tekenen
Dagdeelopleiding:
Duur: wekelijks
Aantal: 30 lessen
Lestijd: 2,5 u.
———————————
Maandopleiding:
Duur: maandelijks
Lestijd: 9.30-16.30 u.
Aantal: 10 dagen
———————————