Opleiding realistisch schilderen

U leert realistisch schilderen volgens technieken van oude meesters

Fijnschilderen is de basis van de realistische schilderkunst. De opleiding begint dan ook met ambachtelijke fijnschilder technieken. In zeer korte tijd maakt u verbluffend realistische schilderijen.

Klassikaal lesprogramma
De lessen worden klassikaal aangeboden waardoor iedereen zich op gelijk niveau kan ontwikkelen. De opleiding is zowel voor beginners als voor gevorderden, die zich naast het recreatieve aspect van het schilderen ook het vak op een gedegen wijze willen leren.

Het 1e leerjaar bestaat uit 2 delen
1 – Basisopleiding
2 – Vervolgopleiding.

Basisopleiding

Deel 1 – Fijnschilder technieken
De Basisopleiding is het 1e deel van het 1e leerjaar ‘Realistisch Fijnschilderen’. In dit eerste deel worden een aantal belangrijke technieken van het fijnschilderen behandeld. Dit doen we klassikaal, zodat elke cursist met hetzelfde onderwerp bezig is. En zoveel als mogelijk op gelijk nieveau blijft. In elk onderwerp is een nieuwe techniek verwerkt. Stapsgewijs komen zo de technieken aan bod en leert u de fijne kneepjes van het fijnschilderen.

…………………………………………

Vervolgopleiding

Deel 2  – Fijnschilder technieken
Het tweede deel sluit naadloos aan op de basisopleiding. In het tweede deel leert u een aantal nieuwe fijnschilder technieken waaronder glaceren. Na het tweede deel heeft u alle belangrijke technieken beoefend en bent u is staat om een goed schilderij technisch uit te werken.
…………………………………..

Studiemogelijkheden
U kunt de opleiding op verschillende manieren volgen.
Als dagopleiding: een dagdeel van 2,5 per week.
Als maandopleiding: 1 hele dag in de maand (10x)
Als online opleiding: 18 lesmodules online, gewoon thuis.
Meer weten over deze studiemogelijkheden.

………………………………
Theorie en praktijk
Er is uitgebreid aandacht voor een juiste penseelvoering b.v. uithaaltechnieken, schiften, tamponeren en verdassen enz.. Naast de praktijk zijn er theoretische lesonderwerpen zoals; materiaalkennis en kleuren mengen, kleurenleer, withogingen, glaceren en stofuitdrukking.
………………………………

Lesmethode en lesboek
In het didactisch gedeelte van het lesprogramma worden technieken door de docent uitgelegd en voorgedaan en waar nodig ondersteund met video. Bij de opleiding hoort een uitgebreid lesboek met ‘stap-voor-stap’ lesbeschrijvingen met bijbehorende illustraties als ondersteuning.
………………………………


Werk van 1e jaars cursisten bekijken.
………………………..

………………………..

Door studeren
De complete opleiding realistisch schilderen duurt drie jaar. Na elke leergang kunt u besluiten om door te studeren of om te stoppen. Wanneer u door wilt studeren volgt na de basisopleiding de vervolgopleiding. Hiermee heeft u dan het 1e leerjaar afgerond. Daarna volgt het 2e leerjaar en aansluitend het 3e leerjaar. Ten slotte kunt u zich nog specialiseren.

Meer weten over doorstuderen.
………………………..