Opleiding realistisch schilderen

U leert realistisch schilderen volgens technieken van oude meesters

Fijnschilderen is de basis van de realistische schilderkunst. De opleiding begint dan ook met ambachtelijke fijnschilder technieken. In zeer korte tijd maakt u verbluffend realistische schilderijen.

Klassikaal lesprogramma
De lessen worden klassikaal aangeboden waardoor iedereen zich op gelijk niveau kan ontwikkelen. De opleiding is zowel voor beginners als voor gevorderden, die zich naast het recreatieve aspect van het schilderen ook het vak op een gedegen wijze willen leren.

Het 1e leerjaar bestaat uit 2 delen;
deel 1 de Basisopleiding en
deel 2 de vervolgopleiding.
Iedereen start met de basisopleiding.

Studiemogelijkheden
U kunt de opleiding op verschillende manieren volgen.
Als dag-, week- of maandopleiding (Zie hiernaast). Na de basisopleiding kunt u besluiten om door te gaan naar deel 2 en daarna het 2e leerjaar.

Basisopleiding

Deel 1 – Fijnschilder technieken
De Basisopleiding is het 1e deel van het 1e leerjaar ‘Realistisch Fijnschilderen’. In dit eerste deel worden een aantal belangrijke technieken van het fijnschilderen behandeld. Dit doen we klassikaal, zodat elke cursist met hetzelfde onderwerp bezig is. En zoveel als mogelijk op gelijk nieveau blijft. In elk onderwerp is een nieuwe techniek verwerkt. Stapsgewijs komen zo de technieken aan bod en leert u de fijne kneepjes van het fijnschilderen.

…………………………………………

Vervolgopleiding

Deel 2  – Fijnschilder technieken
Het tweede deel sluit naadloos aan op de basisopleiding. In het tweede deel leert u een aantal nieuwe fijnschilder technieken waaronder glaceren. Na het tweede deel heeft u alle belangrijke technieken beoefend en bent u is staat om een goed schilderij technisch uit te werken.
…………………………………..

Theorie en praktijk
Er is uitgebreid aandacht voor een juiste penseelvoering b.v. uithaaltechnieken, schiften, tamponeren en verdassen enz.. Naast de praktijk zijn er theoretische lesonderwerpen zoals; materiaalkennis en kleuren mengen, kleurenleer, withogingen, glaceren en stofuitdrukking.
………………………………

Lesmethode en lesboek
In het didactisch gedeelte van het lesprogramma worden technieken door de docent uitgelegd en voorgedaan en waar nodig ondersteund met video. Bij de opleiding hoort een uitgebreid lesboek met ‘stap-voor-stap’ lesbeschrijvingen met bijbehorende illustraties als ondersteuning.
………………………………

Drie mogelijkheden om de opleiding te volgen
1. Wekelijks een dagdeel van 2,5 uur

2. Eén dag in de maand
3. Eén hele week 
U kunt wekelijks naar een locatie komen voor een dagdeel van 2,5 uur per week. Mensen die niet wekelijks naar een locatie kunnen komen, kunnen  1x per maand een hele dag in Deventer de opleiding volgen op een vrijdag of zaterdag. Een andere mogelijkheid is een hele week van ma. t/m vr. de hele dag, eventueel met B&B arrangement.
…………………………………..
1.
Wekelijks een dagdeel
De opleiding is te volgen als dagdeelopleiding. Dat is wekelijks een dagdeel van 2,5 uur in de ochtend, middag of avond.
U start de opleiding als basisopleiding van 18 lessen. Wanneer u deze heeft afgerond kunt zich inschrijven voor het vervolg van 12 lessen. Na het behalen van de basisopleiding en de vervolglessen, heeft u het 1e leerjaar afgerond.
………………….

2.
Eén dag in de maand
Wanneer u niet in de gelegenheid bent om wekelijks les te volgen bieden wij een maandopleiding. Dat is maandelijks een hele dag op vrijdag of zaterdag. De lestijd is dagelijks van 9.30 tot 13.00 u. en van 13.30 tot 17.00 uur.

U start als basisopleiding van 6 dagen op vrijdagen of zaterdagen. Wanneer u deze heeft afgerond kunt zich inschrijven voor het vervolg van 4 dagen. Na het behalen van de basisopleiding en de vervolglessen, heeft u het 1e leerjaar afgerond.
………………….

3.
Eén hele week
Wanneer u niet in de gelegenheid bent om wekelijks les te volgen bieden wij ook een weekopleiding. Dat is een hele week van maandag t/m donderdag + 2 terugkomdagen. De lestijd is dagelijks van 9.30 tot 13.00 u. en van 13.30 tot 17.00 uur.

U start in de basisopleiding van 6 dagen. Wanneer u deze heeft afgerond kunt zich inschrijven voor het vervolg van 4 terugkom dagen. Na het behalen van de basisopleiding en de vervolglessen, heeft u het 1e leerjaar afgerond.
………………….


Werk van 1e jaars cursisten bekijken.
………………………..

U heeft al een ambachtelijke opleiding
fijnschilderen voor slechts € 49,50 per maand.

………………………..

Door studeren
De complete opleiding realistisch schilderen duurt drie jaar. Na elke leergang kunt u besluiten om door te studeren of om te stoppen. Wanneer u door wilt studeren volgt na de basisopleiding de vervolgopleiding. Hiermee heeft u dan het 1e leerjaar afgerond. Daarna volgt het 2e leerjaar en aansluitend het 3e leerjaar. Ten slotte kunt u zich nog specialiseren.

Meer weten over doorstuderen.
………………………..