Realistisch schilderen

De opleidingsmogelijkheden

1e Leerjaar realistisch fijnschilderen
In het 1e leerjaar leert u alle relevante fijnschildertechnieken. De lessen worden klassikaal aangeboden waardoor iedereen zich op gelijk niveau kan ontwikkelen. De opleiding is zowel voor beginners als voor gevorderde, die zich naast het recreatieve aspect van het schilderen ook het vak op een gedegen wijze willen leren. Het eerste leerjaar is gericht op technieken van het fijnschilderen en kan op verschillende manieren worden gevolgd. Na het 1e leerjaar kunt u besluiten om door te gaan naar het 2e leerjaar.

Het 1e leerjaar begint als Basisopleiding,
zie hiernaast.

2e Leerjaar realistisch fijnschilderen
In het 2e leerjaar worden de fijnschildertechnieken uit het 1e leerjaar gecombineerd en worden complexere schilderijen gemaakt. Tevens leert u composities maken aangevuld met nieuwe toepassingen o.a.: licht/donker, perspectief en kleurmengen.

3e Leerjaar realistisch fijnschilderen
In het 3e leerjaar gaat u op doek schilderen. De thema’s dit jaar zijn wolken, luchten, landschappen, zeegezichten, draperie en portret. Na het 3e leerjaar heeft u alle aspecten van het realistisch schilderen beoefend. 

Doorstuderen
Na de 3-jarige opleiding kunt u zich gaan specialiseren in de hoofdthema’s binnen de realistische schilderkunst; stilleven en compositie, landschap en zeegezichten, dieren en vachten, portret en model of hyper- en magischrealisme.

Meer weten over het vervolgtraject.

De Basisopleiding
Deel 1 van het 1e leerjaar
De Basisopleiding is het 1e deel van het 1e leerjaar ‘Realistisch Fijnschilderen’. In dit eerste deel van het 1e leerjaar wordt een aantal belangrijke technieken van het fijnschilderen behandeld. Dit doen we klassikaal, zodat elke cursist met hetzelfde onderwerp bezig is. En zoveel als mogelijk op gelijk nieveau blijft. In elk onderwerp is een nieuwe techniek verwerkt. Stapsgewijs komen zo de technieken aan bod en leert u de fijne kneepjes van het fijnschilderen.

Vervolg basisopleiding 
Deel 2 van het 1e leerjaar
Het tweede deel sluit naadloos aan op de basisopleiding. In het tweede deel leert u een aantal nieuwe fijnschilder technieken waaronder glaceren. Na het tweede deel heeft u alle belangrijke technieken beoefend en bent u is staat om een goed schilderij technisch uit te werken.

3 Studiemogelijkheden
De opleiding kunt u op 3 manier volgen.
Hiernaast ziet u de 3 studievormen.

…………………………………..

De Basisopleiding is te volgen als: 
.
1. DAGOPLEIDING
De opleiding is te volgen als dagdeelopleiding. Dat is wekelijks een dagdeel van 2,5 uur in de ochtend, middag of avond.
Te starten als basisopleiding van 18 lessen. Dat u kunt completeren met het vervolg van 12 lessen. Wanneer u de basisopleiding en de 12 vervolglessen heeft gevolgd, heeft u het gehele 1e leerjaar afgerond.

Lesrooster Dagopleiding
Direct inschrijven
.
2. WEEKOPLEIDING
De opleiding is te volgen als weekopleiding.

Te starten als basisopleiding van 1 hele week van ma. t/m vr. (5 dagen). Dat u kunt completeren met het vervolg van 4 dagen. Samen is dit het gehele 1e leerjaar.

Lesrooster Weekopleiding
Direct inschrijven
.

3. MAANDOPLEIDING
De opleiding is te volgen als maandopleiding. Dat is maandelijks een hele dag op vrijdag of zaterdag.
Te starten als basisopleiding van 5 dagen op vrijdagen of zaterdagen. Dat u kunt completeren met het vervolg van 4 dagen.  Samen is dit het gehele 1e leerjaar.

Lesrooster Maandopleiding
Direct inschrijven


.
Theorie en praktijk
Er is uitgebreid aandacht voor een juiste penseelvoering b.v. uithaaltechnieken, schiften, tamponeren en verdassen enz.. Naast de praktijk zijn er theoretische lesonderwerpen zoals; materiaalkennis en kleuren mengen, kleurenleer, withogingen, glaceren en stofuitdrukking.
………………………………

Lesmethode en lesboek
In het didactisch gedeelte van het lesprogramma worden technieken door de docent uitgelegd en voorgedaan en waar nodig ondersteund met video. Bij de opleiding hoort een uitgebreid lesboek met ‘stap-voor-stap’ lesbeschrijvingen met bijbehorende illustraties als ondersteuning.
………………………………

Werk van 1e jaars cursisten bekijken.