Opleiding realistisch schilderen

U leert realistisch schilderen volgens technieken van oude meesters

1e Leerjaar

In het 1e leerjaar leert u realistisch schilderen door het beoefenen van  fijnschildertechnieken. Het eerste leerjaar bestaat uit 2 delen;

deel 1 de Basisopleiding en
deel 2 de vervolgopleiding.

Het eerste leerjaar kunt u op verschillende manieren volgen. Als dag-, week- of maandopleiding (Zie hiernaast). Na de basisopleiding kunt u besluiten om door te gaan naar deel 2 en daarna het 2e leerjaar.
De lessen worden klassikaal aangeboden waardoor iedereen zich op gelijk niveau kan ontwikkelen. De opleiding is zowel voor beginners als voor gevorderden, die zich naast het recreatieve aspect van het schilderen ook het vak op een gedegen wijze willen leren.

Het 1e leerjaar begint als Basisopleiding.
(zie hiernaast)

2e Leerjaar

In het 2e leerjaar worden de fijnschildertechnieken uit het 1e leerjaar gecombineerd en worden complexere schilderijen gemaakt. Tevens leert u composities maken aangevuld met nieuwe toepassingen o.a.: licht/donker, perspectief en kleurmengen.
Inschrijving via Mijn Academie.

3e Leerjaar

In het 3e leerjaar gaat u op doek schilderen. De thema’s dit jaar zijn wolken, luchten, landschappen, zeegezichten, draperie en portret. Na het 3e leerjaar heeft u alle aspecten van het realistisch schilderen beoefend.
Inschrijving via Mijn Academie.

Doorstuderen
Na de 3-jarige opleiding kunt u zich gaan specialiseren in de hoofdthema’s binnen de realistische schilderkunst; stilleven en compositie, landschap en zeegezichten, dieren en vachten, portret en model of hyper- en magischrealisme.
Inschrijving via Mijn Academie.

Meer weten over het vervolgtraject.

Basisopleiding

Deel 1 – Fijnschilder technieken
De Basisopleiding is het 1e deel van het 1e leerjaar ‘Realistisch Fijnschilderen’. In dit eerste deel worden een aantal belangrijke technieken van het fijnschilderen behandeld. Dit doen we klassikaal, zodat elke cursist met hetzelfde onderwerp bezig is. En zoveel als mogelijk op gelijk nieveau blijft. In elk onderwerp is een nieuwe techniek verwerkt. Stapsgewijs komen zo de technieken aan bod en leert u de fijne kneepjes van het fijnschilderen.

…………………………………………

Deel 2 – Vervolgopleiding

Deel 2  – Fijnschilder technieken
Het tweede deel sluit naadloos aan op de basisopleiding. In het tweede deel leert u een aantal nieuwe fijnschilder technieken waaronder glaceren. Na het tweede deel heeft u alle belangrijke technieken beoefend en bent u is staat om een goed schilderij technisch uit te werken.
…………………………………..

Drie mogelijkheden om de opleiding te volgen
1. Dagdeelopleiding

2. Maandopleiding
3. Weekopleiding
U kunt wekelijks naar een locatie komen voor een dagdeel van 2,5 uur per week. Mensen die niet wekelijks naar een locatie kunnen komen, kunnen  1x per maand een hele dag in Deventer de opleiding volgen op een vrijdag of zaterdag. Een andere mogelijkheid is een hele week van ma. t/m vr. de hele dag, eventueel met B&B arrangement.
(Lees hiernaast meer)
…………………………………..

Theorie en praktijk
Er is uitgebreid aandacht voor een juiste penseelvoering b.v. uithaaltechnieken, schiften, tamponeren en verdassen enz.. Naast de praktijk zijn er theoretische lesonderwerpen zoals; materiaalkennis en kleuren mengen, kleurenleer, withogingen, glaceren en stofuitdrukking.
………………………………

Lesmethode en lesboek
In het didactisch gedeelte van het lesprogramma worden technieken door de docent uitgelegd en voorgedaan en waar nodig ondersteund met video. Bij de opleiding hoort een uitgebreid lesboek met ‘stap-voor-stap’ lesbeschrijvingen met bijbehorende illustraties als ondersteuning.
………………………………

1.
DAGOPLEIDING

De opleiding is te volgen als dagdeelopleiding. Dat is wekelijks een dagdeel van 2,5 uur in de ochtend, middag of avond.
U start de opleiding als basisopleiding van 18 lessen. Wanneer u deze heeft afgerond kunt zich inschrijven voor het vervolg van 12 lessen. Na het behalen van de basisopleiding en de vervolglessen, heeft u het 1e leerjaar afgerond.
………………….

2.
MAANDOPLEIDING

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om wekelijks les te volgen bieden wij een maandopleiding. Dat is maandelijks een hele dag op vrijdag of zaterdag. De lestijd is dagelijks van 9.30 tot 13.00 u. en van 13.30 tot 17.00 uur.

U start als basisopleiding van 6 dagen op vrijdagen of zaterdagen. Wanneer u deze heeft afgerond kunt zich inschrijven voor het vervolg van 4 dagen. Na het behalen van de basisopleiding en de vervolglessen, heeft u het 1e leerjaar afgerond.
………………….

3.
WEEKOPLEIDING

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om wekelijks les te volgen bieden wij ook een weekopleiding. Dat is een hele week van maandag t/m vrijdag. De lestijd is dagelijks van 9.30 tot 13.00 u. en van 13.30 tot 17.00 uur.

U start in de basisopleiding van 6 dagen. Wanneer u deze heeft afgerond kunt zich inschrijven voor het vervolg van 4 terugkom dagen. Na het behalen van de basisopleiding en de vervolglessen, heeft u het 1e leerjaar afgerond.
………………….


Werk van 1e jaars cursisten bekijken.
………………………..

………………………..

Cursisten die het 1e leerjaar gevolgd hebben, kunnen zich via ‘Mijn Academie” inschrijven voor het 2e -, of 3e leerjaar. Dat geldt ook voor een specialisatie of mastergroep.
………………………..