Vervolgtrajecten

2e leerjaar
Realistisch fijnschilderen
Het tweede lesjaar is een verdiepingen van de opgedane kennis uit het eerste jaar. De onderwerpen zijn groter van formaat en wat ingewikkelder van structuur en compositie. Het accent wordt dit jaar vooral gelegd op licht, schaduw, tonatie, stofuitdrukking (Waaronder; hout, metaal, steen, textiel en vacht.), perspectief, kleurenleer en compositie. Verder komt aan bod grissaille, warme en koele kleuren, optische kleurmenging en leren schilderen met mediums en glaceringen.

Aan de hand van de vele rekwisieten van de academie leert de cursist zelf stilleven composities samenstellen en belichten o.a. door gebruik te maken van een black-box.

De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend, ook worden werken van een aantal hedendaagse realisten en fijnschilders schilders als thema gebruikt. Een trompe l’oeil- schilderij en een schilderij uitgevoerd in clair-obscur is daar een onderdeel van.

Ook in het tweede jaar zijn een aantal theoretische onderwerpen, die middels PowerPoint in beeld worden gebracht. Bij het tweede lesjaar hoort een demonstratie portretschilderen naar levend model door een van onze docenten portret-/modelschilderen.

Het 2e leerjaar is te volgen als dagdeelopleiding of maandopleiding.
—————————–
Inschrijven voor het 2e leerjaar
—————————–
Terug

.

3e leerjaar
Realistisch schilderen
In het derde lesjaar wordt gewerkt aan een aantal thema’s; o.a. wolken, landschap, golven, zeegezichten, portret & model (waaronder anatomie) en miniatuurschilderen met eitempera. Er wordt ook een les gewijd aan pigmenten, schildermaterialen, dragers, chemicaliën en vernissen. Er wordt dit jaar geschilderd op linnen doek, dat om een ‘lossere’ toets vraagt.

In het theoretisch gedeelte komen met name het atmosferische perspectief, planning en opbouw van een groot schilderij aan bod. Het landschapschilderen door waarneming in de natuur is op zich erg boeiend om te doen maar ook vooral erg leerzaam. In de zomermaanden zijn een paar zaterdagen ingepland om op locatie buiten te schilderen.

Het thema portret en model bevat een groot deel van het lesprogramma, waarbij anatomie een onderdeel is. Aanvankelijk worden aan de hand van klassieke gipsbeelden getekend en in grisaille geschilderd. In een later stadium wordt naar levend model geschilderd.

Te volgen als dagdeelopleiding of maandopleiding.
—————————–

Inschrijven voor het 3e leerjaar.
—————————–
Terug

.

Specialisaties
Realistisch schilderen
Na het 3e leerjaar kunt u zich gaan specialiseren in o.a.;

– stilleven en compositie
– magischrealisme
– hyperrealisme
– landschap
– dieren en vachten
– portret en model

Te volgen als dagdeelopleiding wekelijks 2,5 uur of om de 14 dagen 4 uur of als maandopleiding 1 dag in de maand (9 dagen).
—————————–

Meer weten;
Info: specialisatie lessen
Inschrijven voor een specialisatie

—————————–
Terug

.

Masterclasses
Realistisch schilderen
De masterclass is bedoeld voor mensen die de driejarige opleiding hebben afgerond en daarna met regelmaat onder begeleiding van een docent vrij willen blijven schilderen.Iedereen werkt aan zijn of haar eigen schilderij in olieverf, acryl of tempera.

De schilderdag voor de masterclass is op donderdag van 10.00-15.00 u. De cursist bepaalt zelf wanneer en hoe lang hij of zij aanwezig wil zijn. Er wordt gewerkt op basis van een uren knipkaart.

Het inschrijgeld is:
265,- euro p/j.
De uren worden afgerekend
op 5,- euro per uur.

—————————–

Masterclass donderdag;
Inschrijven Masterclass

—————————–
Terug

.

MasterclassPlus
Realistisch schilderen
De masterclass Plus is bedoeld voor mensen die de driejarige opleiding hebben afgerond en nog niet weten waarin te specialiseren. In dit z.g. oriëntatiejaar komen diverse items uit de specialisaties aan bod. Er wordt hoofdzakelijk geschilderd met eigen onderwerpen. Er is volledige lesondersteuning van een docent.

De masterclass Plus is een hele dag per maand op een vrijdag of zaterdag.

Het lesgeld is:
870,- euro p/j.

—————————–

Masterclass Plus;
9 hele dagen per maand.
Inschrijven Masterclass Plus

—————————–
Terug